- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 1 month, 2 weeks ago by
luciennepoor.
-
AuthorPosts
-
8 June 2026 at 08:12 #1415
luciennepoor
ParticipantDüzü, mən heç vaxt qumar oyunlarını sevməmişəm. Dostlar “bəs sınaq” deyəndə, burnumu büküb keçmişəm. Amma o axşam hər şey fərqli oldu. Çərşənbə günü idi. İşdən gəlmişdim, ayaqqabılarımı çıxardım, mətbəxdə çay qaynadım. Planım sadə idi: bir serial açıb, yemək sifariş edib, saat 11-də yatmaq. Amma telefonumun ekranı sönmürdü. Reklam çıxdı. Adi reklam. Amma təsvirdə bir söz məni ilişdirdi: “Bonus”.
Darıxmışdım, etiraf edim. Elə həmin an telefonumda bir az araşdırmağa başladım. Rəsmi saytlara baxdım, rəylər oxudum. Çoxları yazırdı ki, burada udmaq olar. Əlbəttə, uduzmaq da. Amma elə fikirləşdim: axşamdır, çay hazırdır, niyə də olmasın? Yadımdadır, saat 20:45 idi. Sakitcə mostbet apk download etdim. Quraşdırma 2 dəqiqə çəkdi. Açdım. Qeydiyyat. Ad, soyad, e-poçt. Heç nə çətin deyildi.
İlk depozit. Seçim etmək çətin idi – hər yerdə rənglər, düymələr, slotlar. “Starburst”a basdım. Bilmirəm niyə məhz onu seçdim. Bəlkə ulduzlar cəlb etdi. (Gülməli, hə?) 30 manat atdım. Orbitalar, qızılı simvollar. İlk 5 dövrədə heç nə yox. Fikirləşdim: “budur, 30 manat getdi”. Amma altıncı dövrədə bir ulduz düşdü. Sonra ikinci. Sonra üçüncü. Ekranın kənarları işıqlandı. 47 manat. Qalib gəlmişdim.
Bu hiss orqazm kimidir – bəlkə də kobud səslənəcək, amma doğrusu budur. Qollarımda ləpələndi. Çayım soyumuşdu, amma vecimə deyildi. Həmin gecə saat 2-yə kimi oynadım. Qazandım, uduzdum, yenə qazandım. Ən güclü hiss nə idi? Düşünürsən ki, “bu dəfə mütləq vuracaq”. Riyaziyyat deyil, fallar deyil – saf şans. Və həmin gecə şans mənimlə idi.
Balansım 210 manata çatanda əl qoymaq istədim. Amma barmağım “spin”dən çəkilmirdi. Axı, 210 yaxşı puldu. Tələbə vaxtı ailəm mənə ayda 250 göndərirdi. Deməli, bir gecədə bir aylıq büdcə qazanmışdım. Amma fikirləşdim, qoy bir az da. Və uduzmağa başladım. 210-dan 150-yə düşdü. Sonra 100-ə. Qorxdum. Nəfəsim dəyişdi. Ürəyim döyünməyə başladı.
Dayandım. Telefonu stolun üstünə qoydum. Otaqda gəzdim. Su içdim. Dərinə nəfəs aldım. “Yaxşı,” dedim, “dayan. Ağlını yığ”. Geri qayıdanda, strategiyamı dəyişdim. Ən kiçik mərclərlə ən sadə oyunu seçdim – “Gates of Olympus”. 0.2 manat. Yavaş-yavaş. 5 dəqiqə, 10 dəqiqə. Heç nə. Amma sonra bir xət düşdü. Sonra ikinci. Yox, böyük uduş deyildi, amma balansım yenə 120-yə qalxdı.
Mostbet apk download edib oynamağa başlayan hər kəs bilir – bu, tək pul oyunu deyil. Bu, dözüm oyunudur. Öz psixologiyanla mübarizə. Saat 4-ə yaxın bir anda ekranda bir səs eşitdim: “ba-dıng!”. Mesaj: “Təbriklər, turnirdə 15-ci yeri tutdunuz”. Nə turniri? Heç fikrim də yox idi. Amma qarşıma bonus kimi 300 manat düşdü. O gecə ümumi uduşum: 420 manat.
Dəqiqə-dəqiqə xatırlayıram: səhər saat 5:15-də yatdım. Yataqda uzanıb tavana baxdım. Düşündüm: bu, işdən qazandığım maaşın 1/3-i idi. Birdən. 5 saat ərzində. Və ən qəribəsi – heç bir iş yox. Heç bir müdir, heç bir təzyiq. Yalnız mən və telefon.
Ertəsi gün işdə həmkarlarıma dedim. Çoxu güldü: “inşallah uduzmazsan”. Bir nəfər dedi: “bir dəfə olan şey ikinci dəfə olmur”. Mən isə fikirləşdim ki, bəlkə olur? Amma qərara gəldim – 420 manatdan 300-nü banka atdım. Qalanını özümə xərclədim. Yeni noutbuk üçün pul yığırdım, o gecə yarısına çatmışdı.
İndi bu hekayəni danışanda, adamlar deyir: “deməli, qumarbazsan”. Yox. Mən sadəcə o axşam şanslı idim. Mostbet apk download edib girəndə məqsədim pul qazanmaq deyildi – məqsədim cansıxıcılığımı dəf etmək idi. Pul əlavə mükafat oldu. Dərs? Vaxtında durmağı bacar. 420-dən 500-ə çıxa bilərdim, amma 0-a da düşə bilərdim. Dayanmağı bildim. Həmin gecədən bir həftə keçdi. Yenə girdim. Uduzdum 20 manat. Gülüb çıxdım. Çünki həmin 20 manat oynamağın haqqı idi. Kino biletinə də 15 manat verirsən, nə fərqi var? Fərq onda idi ki, kino baxanda ürəyin döyünmür.
Həmin səhər noutbuku sifariş edəndə düşündüm – həyat maraqlıdır. Adi çərşənbə axşamı. Adi çay. Və bir anda hər şey dəyişə bilər. Amma hər şeyin dəyişməsi üçün sən özün də dəyişməlisən. Yoxsa növbəti gecə o qazancları geri qaytararsan. Mən qaytarmadım. Çünki həmin an nəyisə başa düşdüm – qumar yalnız bir vasitədir. Əylənməyin, adrenalini hiss etməyin bir yoludur. Əsas məqsəd deyil.
O gecə yatanda ürəyim hələ də döyünürdü. Amma bu, qorxudan deyildi – xoşbəxtlikdən idi. Sadəcə, bir dəfə həyatın mənə gülümsədiyini hiss etmişdim. Və o təbəssümü pul kimi xərcləmədim. Saxladım. Yadigar kimi.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.